Het is belangrijk dat je tijdens het skiën goed beschermt bent als je valt. In dit artikel krijg je meer informatie over welke items wij aanraden om tijdens het skiën te dragen.  

Skihelm

 

Één van de belangrijkste bescherming: een skihelm. Skihelmen zitten prettig, houden je hoofd lekker warm en zien er ook nog eens goed uit. Een helm moet eigenlijk een vast onderdeel zijn van je ski benodigdheden. Gelukkig is dit bij steeds meer skiërs het geval. Let bij het aanschaffen van een skihelm op een aantal punten:

Ga naar een speciaalzaak met een groot assortiment, pas er ook meerdere aangezien ze allemaal anders zitten;

Koop een helm die voldoet aan de norm EN 107 (maar natuurlijk ook een helm die gemaakt is om te skiën);

De helm moet goed passen en mag niet te groot zijn. Koop dus geen zware helm of een helm waarbij de bandjes tegen je kin/keel snijden.

Skikleding

 

Goede skikleding is heel belangrijk aangezien dit je warm en droog houd. Krijg je het koud tijdens het skiën, dan sta je niet alleen verkrampt op de ski’s, wat slecht is voor je spieren. De kans dat je valt en een ski blessure oploopt, is vele malen groter dan wanneer je je warm en prettig voelt. Daarom is het belangrijk dat je gebruik maakt van het drielagensysteem. Dit bestaat uit een vocht afvoerende laag (thermo-onderkleding en skisokken), een isolerende laag (fleecejas of trui, skibroek en skischoenen) en een beschermende laag (ski-jack, skihelm, skihandschoenen en skibril).

Mocht je het tijdens het drielagensysteem nog steeds koud hebben, dan kan je een vierde laag aantrekken: de super-isolerende laag. Echter heb je in de meeste omstandigheden aan drie lagen genoeg. Extra tip: Draag altijd skihandschoenen, ook als het warm is op de piste. Je draagt ze niet alleen tegen de kou, maar ook ter bescherming bij een val.

De juiste bescherming tijdens het skiën