De fiets is een van de belangrijkste vervoersmiddelen in ons land. In de hele wereld staan de Nederlanders bekend vanwege het fietsen. De fiets is een zeer verantwoord transportmiddel, omdat het vrijwel geen negatieve impact heeft op het milieu, in tegenstelling tot andere vervoersmiddelen, zoals bijvoorbeeld de auto.

Tip: https://www.fastfuriousscooters.nl/elektrische-driewielers/

De fiets gaat met haar tijd mee en de moderne fiets is continue aan verandering en verbetering onderhevig. De elektrische fiets, ook wel E-bike genoemd is bezig om razend populair te worden. Waarom is dit type fiets zo in opkomst en wat zijn precies de voordelen?

De voordelen van de E-bike

De elektrische fiets is eigenlijk een traditionele fiets, die is uitgerust met een elektrische motor, die trapondersteuning biedt. Er zijn een aantal voordelen aan een E-bike in vergelijking tot de normale traditionele fiets, maar ook ten opzichte van andere vervoersmiddelen. De E-bike is een stuk goedkoper in gebruik dan andere vervoersmiddelen, zoals een scooter, motor of (benzine) auto. De elektrische motor kan worden opgeladen en je hebt geen brandstof nodig om de motor te laten draaien en er vindt CO2-uitstoot plaats wanneer het motortje draait. Hierdoor is de E-bike een stuk milieuvriendelijker te noemen. Vergeleken met de traditionele fiets is de E-bike een stuk comfortabeler, omdat je aanzienlijk minder inspanning hoeft te leveren, ongeacht het terrein, of de weersomstandigheden (denk tegenwind).

Aanbevolen: https://www.fastfuriousscooters.nl/e-bike-kopen/

De E-bike is door de trapondersteuning en de lagere fysieke belasting in staat om hogere gemiddelde snelheden te behalen dan op een gewone fiets, waardoor je vaak ook nog eerder op je bestemming aankomt. Door de trapondersteuning is het een stuk eenvoudiger en kun je met een minimale krachtsinspanning al wegrijden, ook ondervind je een stuk minder weerstand wanneer je een stuk omhoog fiets, bijvoorbeeld wanneer je een viaduct of brug op fietst. Een van de grootste voordelen aan de E-bike, is dat door de trapondersteuning vooral senioren, die vaak door hun fysieke gesteldheid niet meer op een traditionele fiets kunnen fietsen, nu wel weer gewoon gebruik kunnen maken van een van de meest populaire vervoersmiddelen van ons land!

De beste supplementen op een rijtje