Wanneer u ervan houdt om met een hoge snelheid over het asfalt te razen, is een racefiets natuurlijk de keuze die u moet maken. Heerlijk door de bergen en dalen toeren met de wind in de haren. Wat is er nu heerlijker dan een prachtige toertocht door de Alphen of Ardennen. Deze fietsen hebben een extra licht gewicht. Het framemateriaal is vaak van aluminium of carbon.

 

Als bossen en ruwe paden meer aan u besteed zijn, kiest u natuurlijk een mountainbike. De twee meest gangbare wielmaten zijn 27,5 en 29 inch. Met deze brede banden kunt u de ruwste paden gemakkelijk volgen. Het is heerlijk om eens een dagje door de bossen te scheuren en de paden te verkennen.

 

Ook zijn er fietsen die mountainbike en racefiets in een zijn. De zogenaamde crosshybride fietsen. Met deze fietsen kunt u bijna alle verschillende ondergronden trotseren. Of u nu even snelheid wilt maken op de weg, of lekker door de bospaden wilt scheuren. Deze fietsen zijn er speciaal op gemaakt om dit mogelijk te maken.  

 

Er zijn natuurlijk zeer veel verschillende fietsmerken. Giant, Trek, Specialized, Koga en Cube zijn maar een greep uit de vele merken. Wat de merken gemeenschappelijk hebben, is de kwaliteit. Stuk voor stuk hebben ze kwalitatief zeer goede fietsen. De materialen van de frames zijn zeer goed en de onderdelen, die vaak van Shimano zijn, zijn ook uitstekend. Giant heeft zelfs een speciale tak voor vrouwen: Liv. De fietsen van Giant Liv zijn speciaal voor vrouwen ontworpen. Er is veel keuze voor vrouwen als het gaat om racefietsen, mountainbikes en crosshybride fietsen. Fietsfabrikanten komen er steeds meer achter dat vrouwen ook graag sporten. Het is daarom belangrijk om voldoende aanbod te hebben voor vrouwen.

Bekijk ook eens de andere sporten, zoals turnen.

 

Fietsen