Bij de start van het nieuwe jaar nemen we ons vaak voor aan onze gezondheid te werken en gewicht te verliezen.  De slagingspercentages zijn echter miniem.  Een personal trainer kan ons helpen om in onze goed voornemens te slagen.

 

Realistische doelen stellen

Toewijding is vaak één van de grootste problemen waarmee we worden geconfronteerd. Veel te veel mensen stoppen al na slechts een week - of in het beste geval een maand - met sporten of naar de sportschool te gaan.  Hierbij kan een personal trainer dé oplossing bieden.  De combinatie van de aanmoedigingen van een personal trainer en de investering die deze vergt, werken positief op onze motivatie.

Een personal trainer zal ons helpen realistische doelen te stellen en moedigt ons aan deze ook effectief te realiseren.   We worden verantwoordelijk gehouden voor onze inzet en er wordt op toegezien dat onze oefeningen veilig en correct worden uitgevoerd.

 

Efficiëntere trainingen

Wanneer we zelfstandig trainen, nemen we vaak te lange pauzes en verspillen we vaak tijd met het controleren van o.a. het checken van onze telefoon en het veranderen van de muziek waarnaar we luisteren.  Een personal trainer heeft vooraf een plan opgesteld en staat ons enkel de tijd nodig om te recupereren tussen de verschillende sets toe.

Leestip: https://www.letsdoitpt.nl/personal-trainer-afvallen/

 

Veiligheid

Een personal trainer wéét wanneer méér inspanning kan worden geleverd en hoe dat op een veilige manier kan worden gedaan.  Misschien kunnen we zélf wel inschatten wanneer we bijv. méér gewicht kunnen heffen, maar de personal trainer kan ons exact zeggen hoeveel méér veilig is, zodat letsels en overtraining kunnen worden vermeden.

 

De pérfecte houding is key

Misschien bent u wel iemand die er érg gemotiveerd.  Je hebt geen enkel probleem met het opzoeken van je limieten en je vergt steeds méér van jezelf vergt.  Vergeet echter niet dat een blessure vaak nét om de hoek loert.  Een aantal weken op de bank liggen zal je zeker niet verder helpen om je doel snel te bereiken.  Blessures kunnen worden vermeden door het aanleren van een perfecte houding; daarbij kan een personal trainer onontbeerlijk zijn.

Uitgelicht: https://www.letsdoitpt.nl/waarom-personal-training/ 

 

Een trainingsschema op maat

Iedereen is uniek.  We hebben allemaal een verschillende fysiek, verschillende zwakheden en verschillende doelen.  Hoe kan iederéén het gewenste resultaat halen uit één uniform plan?  Dat is gewoon een utopie!  De taak van een personal trainer bestaat eruit om een fitness programma “op maat” te creëren, rekeninghoudend met eventuele blessures en voorkeuren.

 

Kortom, een personal trainer kan ervoor zorgen dat we onze tijd juist besteden en met de correcte apparatuur. Een personal trainer is ideaal wanneer je weinig tijd hebt en toch efficiënt wilt trainen.

 

Ga ervoor met een personal trainer!