Tegenwoordig wil iedereen een fit boy of fitgirl zijn maar veel mensen vergissen zich. Ze denken dat gezond eten en een shake helpt. Het is ontzettend belangrijk dat je precies weet wat je traint en eet. Daarom wordt er in dit artikel uitgelegd wat de meeste bekendste en effectiefste supplementen zijn. 

Eiwitshakes


Eiwitshakes is het bekendste supplement onder de mensen. Eiwitshakes bevorderen gewichtsverlies en helpen je spieren te herstellen na een zware training. Het is dan ook handig om na een intensieve workout Eiwitshakes te nemen. Als je spieropbouw wilt bevorderen moet je niet alleen goed trainen, goed eten is een must. Ongeveer 70% is voeding en 30% is training. Je voeding moet vooral veel eiwitten bevatten en laag in vet, calorieën en koolhydraten.

Creatine


Creatine bevordert je kracht. Als je creatine dagelijks gebruikt. Dan komt er een bepaalde hoeveelheid vocht in je spieren. Mede door het extra vocht heb je meer power tijdens je training. Creatine is een echte aanrader voor powerlifters. Als je 2 keer in de week op je gemakje traint dan is het overbodig om creatine te nemen. Als je creatine neemt moet je wel veel water drinken om het optimale resultaat te behalen.

Pre-workout


Als je veel op Instagram en YouTube zit heb je het waarschijnlijk al vaker voorbij zien komen. Pre Workout is een stimulerend middel dat genuttigd hoort te worden voor een training. Hierdoor krijg je meer energie tijdens te training. Door de overvloed aan energie haal je meer uit je training. Hierdoor worden je spieren dus nog sterker van. Pas wel op met de mate waarin je pre workout neemt. 1 scoop pre workout staat ongeveer gelijk aan 6 espresso’s.

Vitamines


Buiten de supplementen is het belangrijk dat je voldoendes vitamines, mineralen, en ijzer binnen krijgt. Dit zit voornamelijk in voeding maar je kunt het ook aanvullen met supplementen.

Voeding

 

Buiten de supplementen is het belangrijk dat je voeding optimaal is, dit is de basis van je gezonde levensstijl.

De beste supplementen op een rijtje